Månades fjällprofil, februari 2014 - Elisabet Jansson Strömberg

Elisabet Jansson Strömberg

Ålder: 43
Bor: På Tjörn
Yrke: Ny VD för SLAO. De senaste tio åren har hon arbetat med kommunikationsfrågor och organisationsutveckling på Sjöräddningssällskapet.

Vad har du för relation till fjällen?

Vi har stuga i Härjedalen och är mycket i fjällen året runt. Jag älskar berg och höjder och gillar att både vandra och åka skidor. På samma sätt som med havet gillar jag att blicka ut mot en horisont, mot någonting som är oändligt.

Vad är Storslagen fjällmiljö för dig?

Storslagen fjällmiljö för mig är som sagt någonting oändligt, både tidsmässigt (att fjällen funnits och formats i alla år) och geografiskt (att det är så stort till ytan). Jag tycker också om det utmanande som fjällen kan erbjuda - att man inte kan bemästra det utan är helt i naturens händer och får lära sig att ta sig an det.

Vilken fjällfråga brinner du för allra mest?

Det finns en allmän bild och/eller villfarelse om att fjället är kallt, myggigt och långt bort. Jag vill ändra på den bilden så att fler får möjligheten att uppleva det positiva som fjällen kan ge. Sverige är ett fantastiskt land och jag tycker vi bör ta till vara den rikedom vi har genom att främja ökad turism på ett hälsosamt och hållbart sätt.

Vilken kunskap tycker du fattas om fjällen?

För de som inte bor, verkar och lever i fjällen så finns det ganska lite kunskap om fjällen och alla dess aspekter. Genom att öka intresset och kunskapen får man upp fjällen och dess frågor på agendan och därmed aktualiseras de även i den allmänna debatten.

Sidan uppdaterades 2016-11-16